Στοιχεία Επικοινωνίας
profkanel@gmail.com
6945361357

  Βιογραφικό

  Ιωάννης Δημ. Κανέλλος
  Καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπ/μίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.)
  Διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Βερολίνου

  Είναι διεθνούς φήμης Καθηγητής Χειρουργικής με πολλές διεθνείς διακρίσεις.

  Διαθέτει τεράστια εμπειρία 30 ετών και έχει διενεργήσει με επιτυχία πάνω από 30.000 λαπαροσκοπικές και ανοικτές εγχειρήσεις μεγάλης βαρύτητας.

  Ο Ιωάννης Κανέλλος είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Θεσσαλονίκης.

  Ανακηρύχθηκε διδάκτορας του Πανεπιστημίου Βερολίνου το 1984, χρονιά κατά την οποία έλαβε και τον τίτλο ειδικότητας Χειρουργικής στο Βερολίνο Γερμανίας.

  Έκανε μετεκπαίδευση και εξειδίκευση στη λαπαροσκοπική χειρουργική του παχέος εντέρου και στη χειρουργική του πρωκτού στη Γερμανία και την Αυστρία.

  Χειρουργεί με μεγάλη επιτυχία όλο το φάσμα της Γεν. Χειρουργικής.

  Έχει ιδιαίτερη ενασχόληση με τη λαπαροσκοπική και ανοικτή γενική χειρουργική.

  Διδάσκει χειρουργική σε φοιτητές Ιατρικής των Πανεπιστημίων του Βερολίνου και της Θεσσαλονίκης, ενώ έχει επιβλέψει 13 διδακτορικές διατριβές της Ιατρικής.

  Από το 1984 είναι εκπαιδευτής ιατρών στη χειρουργική κι από το 1992 διδάσκει σε μετεκπαιδευτικά προγράμματα χειρουργών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

  Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο με 500 εργασίες (οι 120 ξενόγλωσσες, υψηλοτάτου επιπέδου) με I. F. περίπου 200, 2.100 βιβλιογραφικές αναφορές, H – Index : 19. Είναι Guest Εditor σε 3 διεθνή ιατρικά περιοδικά, στο Editorial board πολλών ιατρικών περιοδικών. Έχει εκδόσει 4 βιβλία και έχει συγγράψει άλλα 8.

  Έχει σημαντικό ερευνητικό - πειραματικό έργο στις παθήσεις του γαστρεντερικού σωλήνα.

  Είναι επιστημονικός υπεύθυνος τεσσάρων διεθνών ερευνητικών προγραμμάτων.

  Διετέλεσε Πρόεδρος Διεθνών Συνεδρίων Χειρουργικής, όπως του 5ου International Congress on Colorectal Cancer το 2004, του 1ου ΙΕHS International Congress το 2004. της 13ης Surgical Week τo 2009, του 7ου Congress της MSCP τo 2010 και του Benign Anorectal Disease Masterclass το 2017.

  Διετέλεσε Πρόεδρος Ελληνικών Συνεδρίων Χειρουργικής, όπως του 1ου ειδικού συνεδρίου «Τα μυστικά της θεραπευτικής στρατηγικής του καρκίνου του οισοφάγου και του στομάχου» το 2015.

  Είναι μέλος οργανωτικών επιτροπών ή επιστημονικών επιτροπών 70 διεθνών και ελληνικών συνεδρίων, καθώς και κριτής σε 30 διεθνή και ελληνικά περιοδικά.

  Έχει υπάρξει συντονιστής στρογγυλών τραπεζών σε 35 διεθνή και ελληνικά συνέδρια, εισηγητής στρογγυλών τραπεζών σε 45 διεθνή και ελληνικά συνέδρια και προσκεκλημένος ομιλητής σε 60 διεθνή και ελληνικά συνέδρια.

  Διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνογερμανικής Χειρουργικής Εταιρείας 2006 – 2016. Πρόεδρος της Mediterranean Society of Coloproctology 2010 – 2012.

  Αντιπρόεδρος της MSCP 2008 – 2010, Αντιπρόεδρος της Eλλ. Εταιρείας Χειρουργικής παχέος εντέρου και πρωκτού. Είναι μέλος του Δ.Σ. και εκπρόσωπος της Ελλάδας σε 4 διεθνείς Ιατρικές Εταιρείες (στην MSCP, στην EACP, στο ICRCC, και στο ΙΕHS), καθώς επίσης και μέλος 20 Διεθνών και Ελληνικών Ιατρικών Εταιρειών.

  Έχει τρία παιδιά.

  Είναι επίτιμο μέλος της Γερμανικής Χειρουργικής Εταιρείας.